DEN SOM VET

Sep 22nd, 2021 | By | Category: 2021-09 sep, Recension

Omslag till Den som vetAv John Willander Lambrell
Polaris, 2021
ISBN 9789177950301, inbunden, 400 sidor

Debutanterna duggar tätt. Och de är alla i startgroparna för en ny serie. Författaren är född 1985 och har arbetat med PR och radio. Han är intresserad av true crime som tillsammans med hans yrkeserfarenheter är grunden för den här boken.

Vi har förflyttat oss till Vimmerby där läsarna får följa polisen Monica Eurell och profileraren Benjamin Krantz. En parallellintrig skildrar Monicas sökande efter sin försvunna syster. Hon finner, med Benjamins hjälp, nya spår.

Benjamin är en intressant karaktär. Han profilerar vid första anblicken de han möter och det kan lätt bli lite komiskt. Lite Sherlock Holmes varning där.

Grundintrigen handlar om ett mördat barn, sexåriga Wilma. Hon är rikskänd efter att ha figurerat under hela sin uppväxt i sin mammas livsstilsblogg. Författaren beskriver det förhållandet med insikt och det är en stor del av bokens behållning.

Här finns dock en del att arbeta med. Vissa ord används lite konstigt och schablonmässigt. Kanske är det också lite överlastat med intrigdelar och händelser.

John Willander Lambrell kommer dock långt med sina två intressanta och färgstarka karaktärer. De återkommer dessutom i nästa bok.

NISSE SCHERMAN

John Willander Lambrell

John Willander Lambrell. Foto Joel Nilsson

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22