DEN SOM TÖRSTAR

Oct 23rd, 2010 | By | Category: 2010-4, Recension

Omslag till Den som törstarAv Kristina Appelqvist
Alfabeta 2010

Appelqvist debuterade förra året med Den svarta löparen, en detektivroman i gammal god 60-talsanda. Hon håller definitivt stilen. Doften av Maria Lang är fortfarande tydlig. Likt Langs Einar och Puck Bure ramlar rektorn vid Västgöta Universitet, Emma Lundgren, in i diverse mordhistorier. Platsen är Skövde.

Det är inte bara småstaden och universitetsmiljön som förenar Appelqvist med Lang. Dessutom är detta en förhållandevis oblodig historia, vilket är sympatiskt i äkta pusseldeckare, som detta är. Att jag återigen kunde lista ut vem som var mördaren kan endast tillskrivas kontot: rutin i att läsa deckare.

Kristina AppelqvistEn professor vid universitetet dör, till synes av naturliga orsaker. Den världsberömda operasångerskan Angela Hansson, som kommit för att sjunga på begravningen, hittas mördad. Detta får polisen att ifrågasätta professorns dödsfall och mördarjakten inleds.

Den kärlekshistoria mellan rektorn och polisen Filip som pyrde och puttrade lite i den förra boken gror nu vidare och det känns som det är upplagt för några böcker till. Men måste den stackars huvudpersonen verkligen snubbla över fler lik.

Appelqvist skriver lätt, fängslande och underhållande. Personerna blir intressanta och levande och universitetsmiljön är inte så tråkig som den låter. Men hon måste bli bättre på att avsluta sina böcker. Det var inte bra i den första, har blivit lite bättre nu, men här finns förbättringspotential.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22