DEN GLÖMDA KOKBOKEN

Jan 4th, 2023 | By | Category: 2023-01j jan, Recension

Omslag till Den glömda kokbokenAv Christoffer Holst
Lovereads, 2022
ISBN 9789188801876, inbunden, 368 sidor

Feelgoodböcker med spänningsinslag börjar bli allt vanligare i Sverige. Jag har tjuvtittat på vårens utgivning och där finns fler sådana än vanligt. Just i den här boken är kanske kriminalgåtan näst intill obefintlig, men det förtar inte att det finns dramatik och klassisk feelgood i stora mängder.

En bra bok i den genren ska innehålla flera ups and downs och får inte sluta helt nattsvart. Christoffer Holst är en erfaren förläggare och författare när det gäller denna typ av litteratur. I Den glömda kokboken hanterar han känslor, kärlek och mat på ett synnerligen underhållande sätt. Mat och dryck har alltid varit centralt i hans böcker.

Max Nyström får oväntat sparken från tidningen där han har skrivit populära restaurangrecensioner under lång tid. Max är knepig, han är inte lätt att arbeta tillsammans med, och kanske förstår han inte varför själv.

Under sökandet efter sin egen identitet finner han sin mammas gamla kokbok. Mamman har varit försvunnen sedan Max barndom. Det märkliga är att Kicki, mamman, arbetade på Lilla Champen i Stockholm. En restaurang som nu är Max stamkrog. Med lite god vilja kan läsaren förstå vilket etablissemang som åsyftas.

Max träffar servitrisen Olga, de börjar laga maten i kokboken. Det leder både bakåt och framåt i historien. Kan Max hitta en ny tillvaro, sin mamma och kärleken? Allt i ett bräde. Läs själva får ni se!

NISSE SCHERMAN

Christoffer Holst

Christoffer Holst. Foto Caroline Andersson

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22