DEN FJÄRDE PUNKTEN

Sep 4th, 2009 | By | Category: 2002-2, Recension

Av Willy Josefsson
Wahlström & Widstrand 2001

Eva Ström, kyrkoherde, är huvudpersonen i denna kriminalroman. Hennes liv är mest kyrklig administration – vilket hon inte är så förtjust i – barn, körledare och joggare. Ett av barnen i kören, en nioårig pojke, hittas död i ett gammalt tegelbruk. Vid krisgruppsmötet förstår Eva hur ensam pojken har varit, ingen kommer för samtal. Eva söker upp fadern men han vill ha sorgen för sig själv.

Under en joggingtur som Eva företar sig för att rensa ut huvudet springer hon på en död man vid stranden. Mannen på stranden och pojken har relationer till Eva. Varför börjar det att ske mord runt prästen? Nu börjar en härva utan dess like för prästen på Barkåkra prästgård.

Handlingen utspelar sig i Nordvästra Skåne med det glittrande havet, salta stänk och sommarbrisar, samtidigt som man får följa de slingrande vägarna över Hallandsåsen.

Det som gör denna kriminalroman spännande och läsvärd är de parallella handlingarna med knytningar till varandra och att historien är en dagsaktuellt ämne med ett mycket tragiskt slut.

LOTTA PAGMERT SVENSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22