DEN BLOMMANDE FRAMTID…

Jul 15th, 2017 | By | Category: 2017-07 juli, Recension

Omslag till Den blommande framtidNovellantologi från Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord, red Kjell E Genberg och Helena Sigander. Medverkande författare Ulf Broberg, Göran C-O Claesson, Ulf Durling, Bertil Falk, Kjell E Genberg, Elisabeth Lindfors, Kristina M Nilsson, Richard Nordström, Gunnar Sahlin, Helena Sigander och Aino Trosell
Exilium förlag, 2017
ISBN 978-91-87511-46-2, pocket, 159 sidor

När jag börjat läsa och kommit nästan halvvägs slår mig tanken att författarsällskapet skulle kunna heta Stockholm Mord. För det är en hel del mord i novellerna vilket inte förvånar då flera av författarna är erfarna deckarförfattare. Men alla handlar inte om brott.

Det är en behaglig läsupplevelse, inte bara för deckarvänner, och det känns att det här är erfarna författare som medverkar.

Ett antal deckarnoveller, en med historisk bakgrund (Göran C-O Claessons Rotebroskatten som utsållar sig på 1600-talet och även den innehåller död), några udda personporträtt och sorgliga människoöden. Alla är välskrivna och alla har det som den korta berättelsen behöver: den sista oväntade svängen, knorren på slutet. Inte för inte är flera av bidragsgivarna medlemmar i föreningen Novellmästarna.

Detta är inte första antologin från författarsällskapet, som funnits sedan 2002, även om idén kom redan 1996. Ibland har antologin haft ett tema, ibland som nu inte. Det som ändå binder samman delarna här är huvudpersonerna, alla olika men ändå i berättelsens fokus.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22