DEN BARMHÄRTIGE SAMARITEN

Jan 30th, 2022 | By | Category: 2022-01 jan, Recension

Omslag till Den barmhärtige samaritenAv Cilla & Rolf Börjlind
Norstedts, 2021
ISBN 9789113098685, nbunden, 363 sidor

Nu har det blivit sju böcker om den tidigare uteliggaren och expolisen Tom Stilton. De andra huvudkaraktärerna Olivia Rönning, Minken och Mette Olsäter återser vi här också. Likaså ett flertal av de biroller som passerat förbi genom åren.

Författarna har originellt använt pandemin som ett stort element i handlingen. Originellt eftersom det verkar som om de flesta författare hittills har undvikit det. Men det kanske kommer. Covid-19 spelar en stor roll i denna bok. Dels genom att en av de bärande personerna blir allvarligt smittad och dels genom att den pensionerade Mette får ett europeiskt uppdrag som samordnare av säkerheten runt vaccinleveranser.

Det börjar med att Olivia är försvunnen. Hennes vänner beslutar sig för att delta i sökandet tillsammans med polisen. Tom lever i en självvald karantän, men reser till Stockholm för att bistå. Det blir dramatiskt, som vanligt i Börjlinds böcker.

Samtidigt har Mette problem med vaccintransporterna. De är under hot. Vem eller vilka ligger bakom? Detta är bara ett par exempel på de parallella berättelser som författarna har skapat. Naturligtvis flyter alla historier ihop till en när det närmar sig upplösning. Så är det i paret Börjlinds spänningsspäckade böcker.

Författarna, med sin bakgrund som manusförfattare till spänningsserier i TV, är bland de skickligaste man kan hitta på att knyta ihop nagelbitande intriger som oavbrutet håller läsarna på tårna. Att trovärdigheten får stryka på foten ibland är något som inte stör nämnvärt.

Det här är som vanligt en bra mix av samtid, intressanta karaktärer och thrillerinslag.

NISSE SCHERMAN

Rolf och Cilla Börjlind

Rolf och Cilla Börjlind. Foto Kajsa Göransson

Taggar: , , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22