DE TYSTA

Jul 3rd, 2014 | By | Category: 2014-07 juli, Recension

Omslag till De tystaAv Björn Hellberg
Lind & Co 2014
ISBN 978-91-7461-271-4, 295 sid

Hellberg har än en gång lämnat staden Staden för att återvända till den ännu större staden Loviken och de tidigare personligheterna Carina Keller och Stig-Allan Jönsson. Han ha tidigare publicerat fyra historier (Paria, Club Karaoke, Dominans och Fallet Martin Felt) därifrån.

Jag gillar Hellbergs lite slingriga sätt att berätta. Han har ofta lite egna perspektiv på tillvaron och för in kontemporära händelser i sin fiktion. Denna gång får man en känsla av att han sneglat lite mot Lundsberg när han skriver om trakasserierna i Lyselska skolan.

Men innan dess får vi träffa den träffande beskrivne, mycket ensamme pensionären Nils-Gabriel Husar som en mörk oktobernatt får panik när han hör ljud som får honom att tro att någon är på väg in i hans bostad.

Carina och Stig-Allan får mycket att göra när Hellberg drar iväg dem på en utredning som får dem att tänka igenom händelseförloppen både en och två gånger.

Efter en del smashar, lobbar och fotfel kommer vi till den Hellbergska upplösning som liksom så ofta tidigare kommer som ett oväntat serveäss.

LENA JEPPSSON

Björn Hellberg

Björn Hellberg. Foto PeO Persson

 

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22