DE SJU SOM SÅG

Nov 26th, 2017 | By | Category: 2017-11 nov, Recension

Omslag till De sju som sågAv Denise Rudberg
Forum, 2017
ISBN 978-91-37-14947-9, 332 sidor

Egentligen är detta en bantningsroman. Rudbergs huvudperson Marianne Jidhoff, ny chef för den externa utredningsenheten vid Stockholmspolisen har två bekymmer i livet – förutom brottet som ska utredas – nämligen att träningen inte får henne att gå ner i vikt snabbt nog och att det nya chefsjobbet ger henne våndor.

Denise RudbergSom deckare är det ett ganska svagt kort (jag har läst bättre av Denise Rudberg) även om den tar upp våld i nära relationer, vilket är behjärtansvärt.  Det mord, men är det en mordgåta (?), som ska lösas inbegriper en före detta sportstjärna som hittas död och hans fru nerdrogad. På ytan har liket levt i ett harmoniskt äktenskap men när man skrapar på fasaden träder en annan bild fram. Fast det tar tid innan läsaren blir delaktig i utredningen. Det dröjer innan snutarna kommer någon vart, faktiskt större delen av boken. Bantningen verkar vara det stora problemet och om jag får ge Jidhoff ett råd så skulle det vara att hon ska dra in på matintaget.

Det är den sjunde boken som Rudberg skrivit om Marianne Jidhoff och det är fullt förståeligt om författarens fantasi sinar medan förlaget har en utgivningsplan som måste hållas. Men fortfarande får man läsa sig mycket om hur den övre folkhalvan lever i sina utsirade salonger. Bör dela in läsarna i två kategorier: de som blir avundsjuka och de som blir kommunister.

BROR ANDERSSON

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22