DE KAPABLA

Nov 1st, 2020 | By | Category: 2020-10 okt, Recension

Omslag till De kapablaAv Klas Ekman
Bookmark Förlag. 2020
ISBN 9789189087439, inbunden, 366 sidor

Jag har sagt det förut, debutanterna är många i år. Här är ytterligare en skicklig sådan. Klas Ekman har skrivit en nervkittlande thriller om hur människor målar in sig i hörn.

Ett par som är ute på vänsterprassel råkar ut för en händelse på vägen hem från det lilla hotellet. Det problem som de ställs inför löser de på ett särdeles dåligt sätt. Ovannämnda hörn har de satt sig i, och de kommer inte därifrån.

De tvingas att ljuga, och varje lögn föder två nya. De tvingas till konsekvenshandlingar. Varje sådan leder till nya misstag. Det tär naturligtvis på deras relation, på deras psyken.

Så småningom börjar deras hemlighet komma upp i dagens ljus vilket då skapar nya konflikter. Deras första misstag har fått oanade konsekvenser.
Författaren bygger skickligt upp någon form av domedagsstämning. Det står klart att det måste gå åt pipsvängen. Men det blir kanske inte riktigt som man har tänkt sig ändå. Bra!

Kanske håller logiken inte riktigt ihop hela vägen. Det finns luckor. Men på det hela är detta en storartad debut. Jag är säker på att vi får läsa mer från Klas Ekmans penna. Det vill i alla händelser jag.

NISSE SCHERMAN

Klas Ekman

Klas Ekman. Foto Linnéa Jonasson

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22