DE GAULLES DOTTER OCH KOMMISSARIE RINGER

Nov 28th, 2019 | By | Category: 2019-11 nov, Recension

Omslag till De Gaulls dotter och kommissarie RingerAv Lars Andersson
Albert Bonniers förlag, 2019
ISBN 9789100180614, inbunden, 350 sidor

En ung manskropp påträffas i Fyrisån, en disig vinterdag med minusgrader 1964. Fyndet går snabbt att identifiera som en student från Karlskoga men något väcker särskilt intresse hos den rutinerade kriminalkommissarien Leonard Ringer, som egentligen var involverad i ett annat ärende. Vad betydde en inskriften på handen, Regrinus Exp, i bläck och varför det tjocka repet runt kroppen ? Det kunde inte stödja självmord.

Så inleds Lars Anderssons roman De Gaulles Dotter och kommisarie Ringer, och där börjar en resa med många utvikningar i tidshändelser, från sportens värld liksom från världshändelser, arbetsläger i Ryssland, kampen mot Apartheid i Sydafrika och möten med människor och berättelser i de värmländska bygderna. Kommissarie Ringer har förutom ett osedvanligt gott minne för detaljer och förmåga att binda samman olika perspektiv , också en känslighet i sin sociala kompetens, i lyssnandet.

Det här är ingen deckare, kanske kriminalroman, men upprätthåller en spänning genom text och dess sidospår, som gör att man fastnar. Hur ska detta bindas ihop ? Det är en fin beskrivning av både Karlskoga som plats men också av människor och möten som varit levande.
Jag har haft roligt när jag läst denna bok och hoppas andra kan få uppleva detsamma

GUNILLA LINDBLAD

Lars Andersson

Lars Andersson. Foto Nils Ramhöj

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22