DE FYRA YTTERSTA TINGEN

Sep 13th, 2009 | By | Category: 2003-1, Recension

Av Andrew Taylor
The Four Last Things 1997
Översatt av Mats Hörmark

Forum 2002

Det må vara hur som helst med den här pedofildeckaren, den må vara nominerad till vilket pris som helst och den må höjas till skyarna av olika kritiker, både hemmavid och utomlands, men för mig framstår den som något av det grymmaste jag läst när det gäller vad man kan göra med barn.

Ska det vara något att skriva om när barn stympas å det grövsta, likdelar av desamma läggs i frysboxar av perversa människor som får Lector Hannibal att framstå som en gourmet.

Jag tycker nog att marknaden snart ska vara mättad med dessa fruktansvärda skildringar oavsett om författaren ifråga skriver bra eller inte, för naturligtvis skriver denne Andrew Taylor på ett mästerligt sätt när han skildrar kidnappingen av lilla fyraåriga Lucy.

Hon kidnappas av en man i fyrtioårsåldern, med grava personliga besvär, och förs till dennes hus där han bor tillsammans med en ännu mera störd kvinna. De har av olika anledningar tillsammans kidnappat tre barn tidigare, där mannen ifråga fått uppfattningen att dessa efter några veckor återlämnats till respektive föräldrar.

Skulle man utlysa en pristävling över den hemskaste pedofilskildringen ligger Taylors bok bra till.

Detta är den första deckaren i en planerad trilogi och man ser med bävan fram emot vad som komma skall.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22