DE FÖRLORADE DÖTTRARNA

Aug 10th, 2022 | By | Category: 2022-08 aug, Recension

Omslag till De förlorade döttrarnaAv Joy Ellis
Their lost daughters, 2017
Översättning Ann-Christine Relander
Lind & Co, 2022
ISBN 978-91-8018-408-3, inbunden, 317 sidor

På omslaget står ”En miljon sålda ex världen över”. Nå, försäljningssiffror garanterar inte alltid hög kvalitet.

Inte så att intrigen är dålig, alls inte. Det ordnas fester på svartklubbar, unga flickor försvinner. En hittas drogad på ett lerigt fält, en hittas död på en avlägsen strand. Ett gammalt fall med en försvunnen flicka måste tas upp igen.

Huvudpersonerna, kommissarie Rowan Jackman och inspektör Marie Evans vid polisen i Lincolnshire, med stränder mot Nordsjön, träskmarker, får fullt upp.

Det är en utpräglad polisroman, vi får följa polisarbetet i detalj, med interna och regionala konflikter och minst en otrevlig chef. Däremot lär vi inte känna poliserna närmare.

Intrigen och polisarbetet är tillräckligt trovärdig, vilket kan beror på att författarens fru är en tidigare högt uppsatt polis.

Däremot är gestaltningen fyrkantig. Det är längesedan jag läst en så stackattoartad prosa, mycket redovisning, lite liv. Men den kan säkert bli ytterligare en kriminalkommissarieserie på tv.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22