DALZIELS DÖD Av Reginald Hill

Jan 13th, 2008 | By | Category: 2008-1, Recension

The Death of Dalziel, 2007
Översättning Boel Unnerstad
Minotaur 2007
Titeln är illavarslande, i alla fall om man gillar Dalziel. Han skadas i berättelsens inledning, ligger medvetslös på intensivvården, och hans parhäst Pascoe får både dra utredningslasset själv och dras med dåligt samvete.
Temat är främlingsfientlighet, rasism, och skräck för terrorism, vilket – förstås – leder till extraordinära åtgärder från polisens sida. Finns terroristernas ledare faktiskt inne i polisverksamheten?
Pascoe dras in, men vet snart inte vem han kan lita på, och Dalziel har han inte att byta tankar med, så han förvandlas delvis till en annan, mer lik kollegan.
Vi får omväxlande följa arbetet ur hans synvinkel, terroristerna De nya tempelriddarnas planering och den medvetslöse Dalziels drömmar och upplevelser, nära och bortom döden.
Låter det mystiskt? Inte så när man läser.
Detta är en gedigen deckare, bland Reginald Hills bästa, med must och levande (fast nästan döda) huvudpersoner, med en intrig som är alltför plausibel, en samhällsdiskussion utan pekpinnar.
Läs den!

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22