DØDENS FORTELLER

Sep 15th, 2009 | By | Category: 1998-2, Recension

TILLEGG 1993-1997
Av Willy Dahl
Eide Forlag 1997

Helt överraskande kom fortsättningen på välkände skribenten Willy Dahls stora verk med samma namn från 1993. Man kan tycka att det kanske är för tidigt att ge ut ett tillägg redan efter fyra år, men som författaren påpekar i sitt förord har så mycket skett i Norge under den tiden att ett tillägg är väl motiverat.

Det stora verket avslutade Dahl med ett upprop där han önskade att det skulle komma fram fler kvinnliga författare i genren. Det är en av anledningarna att tillägget kom ut redan nu. I Norge etablerat sig en kader av bra kvinnliga deckarförfattare, vilka naturligtvis redovisas ingående här. Presenteras gör bl.a. Karin Fossum, Anne Holt, Unni Lindell, Pernille Rygg och Kjersti Scheen.

Inte nog med det. Willy Dahl har uppdaterat registret i huvudboken samt infört rättelser, vilket gör detta tillägg oumbärligt för alla som vill känna genren. Hos mig intar Dahls böcker hedersplatsen i mina referenshyllor. Boken är illustrerad.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22