COLLECTABLE PAPERBACK BOOKS

Feb 16th, 2008 | By | Category: 2002-1, Recension

By Jeff Canja
Glenmoore Publishing 2000

Här är 10.000 pocketböcker prissatta av etablerade och erfarna handlare. Författaren säger i sitt förord att inga priser är “fantasipriser” eller så kallade “önskerepriser” utan verkliga – de som förekommer dagligen i handeln.

Här får man en lärorik introduktion om vad det hela handlar om och den går ut på när man ska sälja och köpa samt naturligtvis när man ska samla dessa rara alster, som i många fall kan vara mycket svåra att hitta i utmärkt kondition eftersom pocketboken ju för det mesta räknats till “läs-slit-och-slänglitteraturen”. Tyvärr i många fall.

Ett kapitel om populära samlarområden, ett om hur man ska använda denna prisguide på bästa sätt. Därefter kommer prissättningen av böckerna och man har valt att göra det förlagsvis och i nummerordning.

Man kan alltså inte gå efter författare.

Boken avslutas med författarpseudonymer plus en lista över bra adresser om man vill hitta dessa böcker.

S. Jeff Canja är grundare av Modern Age Books, spritt över hela USA med auktioner där man specialiserat sig på Vintage paperbacks samt pulpmagasin.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22