COLD FUSION

Sep 5th, 2009 | By | Category: 1999-3, Recension

by Windsor Chorlton
Orion 1999

John Cope vaknar så sakta upp ur en djup medvetslöshet, koma. Han har ”sovit” i nästan ett tusen år och vaknar upp i 21. Årtusendet för att finna sig i en ny istid efter det att vår jord träffats av en jättemeteor.

Hans identitet är förlorad och hans minne är borta och han är helt utlämnad till den vetenskapliga institution han befinner sig på. Genom USA går en zon som är helt avskild från yttervärlden där just John Cope befinner sig. Den är hårt bevakad och inga människor från den yttre zonen äger rätt att gå över gränsen, vilket dock många gör.

Av en händelse upptäcker minnesforskaren och doktorn Mhairi Magnusson, anställd på ett forskningscentra att Cope återfått medvetandet och börjar vakna upp ur sin tusenårssömn. Så sakteliga förstår hon också att Cope har blivit utnyttjad som en ren försökskanin av vissa doktorer på institutionen.

Cope har eventuellt ett mycket kriminellt förflutet och frågan är nu om han ska få sota för detta hela tusen år efteråt eller…?

En välskriven och spännande SF-variant av en relativt ny engelsk författare med fyra thrillers bakom sig.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22