COLD CASE: FÖRSVUNNEN

Apr 4th, 2019 | By | Category: 2019-04 apr, Recension

Omslag till Cold case: FörsvunnenAv Tina Frennstedt
Forum, 2019
ISBN 978-91-37-15201-1, inbunden, 412 sidor

Ännu en genredebutant, och de börjar bli väldigt många kvinnorna som skriver deckare. Tina Frennstedt är kriminalreporter och har tidigare skrivit en dokumentärroman, Diplomatdottern.

Här är miljön Malmö och huvudpersonen chefen för gruppen som arbetar med kalla fall. Baksidestexten lovar att det blir fler böcker.

Ett par råa våldtäkter i Malmö visar sig ha samma kännetecken som en rad våldtäkter, med ett par mord, som funnits tidigare i Danmark. Alla tillgängliga resurser får kallas in, också de från cold case-gruppen. Men de får snart anledning att ta upp ett av fallen eftersom fingeravtryck från serievåldtäktsmannen hittas också i ett sexton år gammalt fall i Simrishamnstrakten, en försvunnen flicka.

Det är utredningen av hur detta hänger ihop som är gåtan, och hur de både tar fast våldtäktsmannen och hur det gamla fallet nu kan lösas som ger berättelsen driv.

Som det numera brukar vara så har huvudpersonen också ett trassligt privatliv och en deprimerad pappa. Det ger kunskap om personen men för inte själva berättelsen framåt.

Trots en hel del våldsamheter är det mest en ganska lugn historia vi för följa, och även möta några andra som varit med som misstänkta i det gamla fallet. Det är en traditionell polisroman, en trovärdig grundhistoria. Också här med en del avsnitt som man förstår är vad den försvunna flickan upplever. De delarna hade lika väl kunnat strykas.

LEIF-RUNE STRANDELL

Tina Frennstedt

Tina Frennstedt. Foto Maria Östlin

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22