CDM Nr 1. 2002

Sep 4th, 2009 | By | Category: 2002-2, Recension

Av Per Olaisen (Red)
CDM 2002

Här avslöjas att CDM-läsarna valde I vårt hus av Torsten Scheutz för årets novell 2001. Det är ett bra val. Alla som har DAST vet att chefredaktör Falk skrivit väl om den författaren otaliga gånger de senaste åren. Också årets första nummer av CDM har Scheutz med. Novellen heter Mannen som älskade rosor och den har en klatschig första mening: Han visste att han skulle döda henne den kvällen. Då måste man läsa vidare.

Christian Westerlund från Enköping bidrar med kortvovellen Bakom dörrarna. Han har publicerat sig i anglosaxiska tidskrifter och antologier och är en verklig talang.

Att jag finner Jacques Futrelle daterad är kanske inte så kosntigt. Han avled redan 1912. Här finns hans novell Fallet med det vetenskapliga mordet, översatt av Bertil Falk. Han håller säkert inte med mig, men den kontroversen får vi ta privat. Till sist har Per Olaisen hittat en ganska ny amerikan – Walter Satterthwait – som skrivit en kortkort story kallad Unik i sitt slag.

Det är en Holmespastisch.

KJELL E. GENBERG

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22