CAR PARTS. PARADISETS BILSKROT

Feb 16th, 2008 | By | Category: 2002-1, Recension

Av John Fusco
Paradise Salvage 2001
Översatt av Göran Fågelström
Bokverket 2001

En av fjolårets roligaste och mest fyndiga deckare handlar om 12-åringen Nunzino och vad som blev följden av att han öppnade bakluckan på en skrotbil som skulle pressas ihop till en fyrkantig plåtbit.

Han hittar nämligen ett lik där, men talar inte om sitt “fynd” förrän bilen är pressad platt. Hela tiden återkommer man dock till detta koffertlik, som om man inte hinner lösa fallet kommer att per båt transporteras ända till Japan.

Nunzio har mycket livlig fantasi och han ju i brytningen mellan att vara pojke och att bli man. Hans sexuella erfarenheter och fantasier skildras med stor humor. För att inte tala om fighten mellan hans storebror Danny Boy och pappan Big Dan. Danny Boy är nämligen en kvinnoljusare av rang och det enda han har för ögonen är hur han ska få omkull så många kvinnor som möjligt. Pappan är dock mån om att Danny Boy ska sköta sitt jobb i första hand. Det blir konflikter.Personerna i denna enormt roliga deckare är obetalbara. Nunzio, hans storebror Danny Boy, pappan Big Dan, taxichauffören Johnny Mac (kvinna) samt före detta polisen Angelo är sådana människor man vill träffa flera gånger. Boken har stora möjligheter att kunna bli en ren kultbok. Språket är en fröjd att ta del av.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22