BROTTEN SOM SKAKADE VÄRLDEN

Feb 3rd, 2020 | By | Category: 2020-02 feb, Recension

Omslag till Brotten som skakade världenAv Martin Borg
Historiska media, 2019
ISBN 978-91-7545-984-4, 317 sidor

Martin Borg är skribent och fotograf med historia, natur och kultur som specialområden. Han har under flera år fördjupat sig i svensk kriminalhistoria och kom år 2017 ut med boken Brotten som skakade Sverige. Uppföljaren Brotten som skakade Sverige – Tjugo nya brott kom 2019 och samma år kom den aktuella boken, Brotten som skakade världen.

Borg redogör här för 20 olika brott begångna under de senaste 150 åren. De är alla välkända händelser som varierar från kidnappning och massmord till inbrott och terrorhandlingar. Författaren ger även denna gång bra och intressanta redogörelser av händelseförloppen med tydliga och lättlästa texter. Flera av händelserna kände jag bara till genom namnen och det var därför särskilt intressant att få veta bakgrunden till dem. Han har ett snabbt tempo och ett bra och lättläst språk. Liksom i de tidigare böckerna anstränger sig Borg för att försöka förklara bakomliggande faktorer och sätta in brottslingarna i ett större sammanhang. Jag tycker om hans sätt att berätta om välkända brott som blir som nya i hans skildringar.

LARS-ERIK HOLM

Martin Borg

Martin Borg. Foto Sven Persson

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22