BRINNANDE BEGÄR

Jan 12th, 2008 | By | Category: 2000-2, Recension

Av Jo Bannister
Burning Desires 1995
Översatt av Mona Lagerström
Prisma 2000

I utlandet finns det recensenter som anser att Jo Bannister skriver i Dorothy Sayers anda. Jag är inte tvärsäker på att de har rätt. Bannisters romaner har mycket moderna intriger, som sannerligen inte går av för hackor. Man kan till att börja med finna dem ganska komplicerade men efterhand finner man sambanden och kan andas ut och börja njuta av en väl skriven text.
Den har gången har författaren mordbrand som huvudtema men också ett spår bakåt i tiden som på ett intelligent sätt mixas till en brygd av fanatiska djuraktivister, oerhörd faderskärlek, en pyroman som hela tiden eggas till nya stordåd – förutom ett gammalt dödsfall som gör att huvudpersonen Liz Grahams chef avstängs från sitt arbete.
Det blir verkligen spännande när inspektör Graham skall försöka förhindra en brandkatastrof samtidigt som hennes tvivel på chefens oskuld accentueras.
Samtidigt – och det är mycket trendigt engelskt – måste Graham (som avancerat mycket snabbt inom kåren) ideligen visa att hon som kvinna måste vara skickligare än männen på roteln.

INGER STRANDMARK



  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22