BRÄNNMÄRKT

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2006-4, Recension

Av Catharina Ingelman-Sundberg
Forum 2006

Här går det undan! Marinarkeologen och författaren Catharina Ingelman-Sundberg har klivit framåt i tiden efter sina romaner om vikingar och hamnat i svensk och stockholmsk medeltid. Året är 1391 och den unga gravida borgarhustrun Anne Persdotter överlever ensam ett hiskligt skeppsbrott. Hon hamnar i Stockholm, en stad som jäser av spänning mellan svenskar och dominanta tyskar. Där får hon det inte lätt och råkar in i den tyska komplott som sedermera fått namnet Käpplingemorden.

Författaren skriver i högt tempo och delar med sig av sin stora historiska kunskap om 1300-talet, men i lagom doser för att inte inkräkta på händelseförloppet. Romanen drivs så gott som enbart fram av den thrillerliknande intrigen. Det här är action kryddad med kärlek och erotik där man hela tiden tvingas vända blad mot det slut som har många utgångar mot nästa bok i serien.

LOTTA BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22