BORTBYTINGEN

Jan 6th, 2015 | By | Category: 2015-01 jan, Recension

Omslag till BortbytingenAv Selma Lagerlöf, tolkad av Emelie Östergren
Kolik förlag, 2014
ISBN 9789186509460, 125 sidor

Selma LagerlöfDetta är historien om hur en trollmamma råkar skrämma ett genom skogen resande par till den grad att de tappar sitt barn. När den nyfikne trollmamman får se barnet kan hon inte förstå hur människobarnet kan vara så vackert och hennes egna barn vara så fult. Så när paret återvänder för att leta efter sitt barn fattar trollmamman det hastiga beslutet att byta ut ungarna. Trots sin förtvivlan över att ha förlorat sitt barn tyr sig människomamman till den fula trollungen och tar med det hem, tar hand om den efter bästa förmåga och får lida konsekvenserna när omgivningen mer än något vill göra sig av med trollungen.

Emelie ÖstergrenDenna serieversion av Selma Lagerlöfs tolkning av den klassiska sagan är bra berättat och har ett passande bildspråk. Detta är ett bra substitut för den som vill läsa denna saga (för sig själv eller för sitt barn), men inte vill göra det med enbart text.

JOHANNES GENBERG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22