BORDLAGT ÄRENDE

Dec 28th, 2008 | By | Category: 1998-4, Recension

Av Peter Schönström
Eget förlag 1997

Det finns många författarämnen runt om i landet. Många tror också att lättaste sättet att komma in på skrivarbanan är att göra det med en deckare. Schönström har förvisso läst en del i genren innan han skrivit denna roman (fult omslag, nästan oläsligt teckensnitt) och tagit det gamla greppet med en döendes sista ord som utgångspunkt. Det är inte dumt alls, för det var länge sedan det senast skedde. Öppningen är suggestiv och gör att man gärna läser vidare. Romanen utspelas i en liten stad i sydöstra Sverige – kanske Karlshamn, där författare bor – och visar sig bli en riktigt spännande variant av polisroman. Här finns en härva av politiskt mygel och maktmissbruk. Polisen har det inte lätt. Det yrket har en mellanställning på en liten ort.
Schönström är välkommen åter – fast helst med en bok med bättre typografi – för i nästa roman har han säkert snickrat ihop ett bättre och mer överraskande slut.

HELENA GENBERG

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22