BOOK & MAGAZINE COLLECTOR

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-2, Recension

March 2005 – No 253

En av de senaste engelska författarna att samla på i original är den i Sverige kanske inte så välkände George MacDonald Fraser, som med sin serie om Flashman, ”denna fega man som mutat sig till det mesta här i livet”. Hittills 12 böcker som samtliga gjort enorm succé både i England och USA. I detta nummer en utförlig intervju med författaren.

En ”ny” deckarförfattare presenteras också och det är den för oss svenskar hittills okände Christopher Fowles, som senast vann första pris för sin deckare The First Bryant and May Mystery (när på svenska?)

Josephine Bell är ännu en deckarförfattare som presenteras. Av henne har jag ett roligt minne. Vid Världskongressen i Stockholm 1981 gästade hon undertecknad i Strängnäs och kördes från Grand Hotel i en SAAB Turbo 900 av Henry Augustsson. På en raksträcka fick han upp bilen i 170 km/tim. – Henry, I like fast cars! sa hon förtjust.

Adress: Room 101, 140 Wales Farm Road, London W3 6UG, UK.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22