BLUNDDOCKAN

Jan 7th, 2009 | By | Category: 2009-1, Recension

Omslag till Blunddockan

Av Jeffery Deaver
The sleeping doll 2007
Översatt av Nils Larsson
Norstedts 2008

Blunddockan är en spännande deckare med två tydliga huvudpersoner: förhörsspecialisten Kathryn Dance och den välkände mördaren Daniel Pell.

Deckaren börjar med att Daniel rymmer från fängelset i anslutning till ett förhör som Kathryn hållit med honom. Pell lyckas, med hjälp utifrån, dra igång en brand på fängelset och i samband med det tumult som uppstår lyckas han både rymma och skada en polismanJeffrey Deaver

allvarligt. Samtidigt som branden startar förstår Kathryn att hon är lurad. Detta
är upptakten till den fantastiska jakt som pågår genom bokens första del. Kathryn och de andra poliserna är övertygad om att Pell är ute efter att mörda igen och satsar allt på att få tag på honom.

Under jakten introduceras Pell och hans kvinnliga medhjälpare  som han levt med tidigare under sektlika förhållanden. Pell har en osviklig förmåga att hitta kvinnor med dålig självkänsla och lurar dem att begå brott tillsammans med honom.

Deavers Blunddockan är underhållande och första delen när jakten är intensiv är riktigt bra. Dessvärre håller det inte hela vägen genom boken – Deaver förmår inte att ge det psykologiska berättandet trovärdighet, men boken är ändå läsvärd.

LOTTA MAGNUSSON

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22