BLOOD MUSIC

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-1, Recension

av Jessie Prichard Hunter
Blood Music (1993)
Översatt av Lennart Olofsson
Bonniers 1994

Vad vore boksäsong utan en spänningsvolym med en massmördare i huvudrollen? I år heter boken Blood Music och är för ovanlighetens skull författad av en kvinna – Jessie Prichard Hunter. Hon anlägger ett välbehövligt feministiskt perspektiv på sin berättelse om ”symfonimördaren”, som har slaktat ett antal unga blonda kvinnor och som visar sig ha en udda preferens för olika former av musik – under sina blodiga hantverksdåd.

Småbarnsmamman Zelly fascineras svårt av ”symfonimördarens” framfart och kommer givetvis! – själv att hamna i närkontakt med honom också. Och Madeleine är en annan kvinna, som undkommit ”symfonimördaren” och är ute efter hämnd. Hon får också en stor andel i handlingen här.

Jessie Prichard Hunter vrider om spänningsskruven på ett starkt sätt och till sist blir Blood Music en mycket otäck och suggestiv läsning, med noggranna New York-miljöer och ett ovanligt engagemang i berättandet som gör även den till en angelägenhet.

ROLF NILSÉN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22