BLODSKAM

Jul 11th, 2021 | By | Category: 2021-07 juli, Recension

Omslag till BlodskamAv Caroline Engvall
Forum, 2021
ISBN 9789137157399, inbunden, 301 sidor

Författaren har inte bara bytt förlag, hon har också lämnat sina tidigare huvudpersoner och även till viss del bytt stil. De fyra tidigare romanerna har fokuserat på övergrepp på barn. Nu får läsaren i stället en kvinnohistoria som spänner över flera generationer.

Den trygghet som Caroline Engvall hade i sin kunskap om barnövergrepp har hon nu när hon till viss del har förlagt handlingen till Thailand. Hon bor där själv under delar av året. Eftersom det har blivit ett så populärt resmål för svenskar kan många känna igen sig i den miljön.

Elisabeth åker på semester dit tillsammans med sin syster Sofia och hennes familj. Med på resan är också deras mamma. Familjen drabbas av en katastrof. Sofia hittas död i vattnet. Det blir upptakten på en historia som avslöjar hemligheter och traumatiska händelser från barndomen.

Var Sofias död naturlig och hur hänger då- och nutid ihop? Författaren väver en intrig som kanske inte helt håller ihop. Jag saknar lite av den spänst och säkerhet som Caroline Engvall har visat upp tidigare. Den här boken känns mer som en romandebut med sin lite trevande berättelse.

Början på en serie är det och eftersom vi läsare vet vad författaren kan och är kapabel till hoppas jag att del två blir en tätare och mer genomarbetad berättelse.

NISSE SCHERMAN

Caroline Engvall

Caroline Engvall. Foto Gabriel Liljevall

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22