BLODMÅNE

Nov 1st, 2016 | By | Category: 2016-11 nov, Recension

Omslag till BlodmåneAv Markus Lutteman
Bookmark Förlag, 2016
ISBN 978-91-88171-94-8, 384 sidor

Ämnet är lite fascinerande även om det handlar om saker långt bortom min fysiska horisont.

Det handlar om den hänsynslösa jakten på noshörningshorn, detta sammanpackade hår som många asiater tror är ett verksamt afrodisiakum och därför är villiga att betala snudd på vad som helst för att skaffa det. I bokens reklamtext står att hornen har högre kilopris än både guld och kokain, och därmed drar in stora summor till den illegala handeln. Det är möjligt att prisuppgiften är riktig, men den har varit svår att verifiera.

Markus LuttemanNågot av en huvudperson är den berömde rockmusikern svenske Rob Chasey som efter ett utbrott på ett hotell i New York hamnar i sydafrikansk vildmark där han blir involverad i en härva av tjuvjägare och smugglare som siktar in sig på noshörningar och knappast skulle klara sin handel om det inte funnits högt uppsatta människor som också kunde sko sig på de skumma affärerna.

I historien finns också en dödad noshörningshona på Kolmårdens djurpark och själv blir Chasey villebråd på den sydafrikanska savannen när det visar sig att han lagt sin näsa lite för mycket i blöt.

Det kunde ha gått illa om han inte fått hjälp av en mycket snygg och kunnig parkskötare vid namn Thabisa. Självklart får vi oss en liten kärlekshistoria på köpet samtidigt som det syndikat som låg bakom slakten på djuret i Kolmården börjar nystas upp.

Lutteman skriver rappt och spännande och att han har känslor för dessa hotade djur är inte att ta miste på.

INGER STRANDBERG

 

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22