BITEN

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-2, Recension

Av Kelly Armstrong
Bitten 2001
Översatt av Ylva Spångberg
Richters 2002

Jodå, jag har både läst om och sett på film det som denna debutant skildrar, nämligen om hur det är att vara varulv. Men tydligen har jag vuxit ifrån den här typen av skräckskildringar, som jag i tonåren slukade med stor förtjusning. Och det är inte det att författarinnan på något sätt skriver dåligt, tvärtom, men på något sätt tycker jag inte att det här är en bok för vuxna människor. Jag kan ha fel, men det är min uppfattning.

Hur som helst vad som gäller min smak så handlar det om en kvinna som är varulv. Hur hon blev det finns beskrivet i boken. Kvinnan är sambo med en man, som hon älskar, men hennes drifter som varulv gör att hon inte kan leva ett normalt liv utan måste ut till de sina – flocken – som hon trots allt både vill ha och vara utan.

En gammal kärlek ligger i botten av hennes begär och hon kan inte stå emot den. Hon beger sig ut på jakt tillsammans med de sina.

När hon får ett telefonsamtal tvekar hon länge, men ger sig så småningom och hamnar hos sin ursprungliga familj – flocken – som är hotad av sina fiender. Hon beslutar sig för att hjälpa dem.

Jag tror säkert att den här mycket annorlunda och spännande romanen kan bli en kultbok för många. I Kanada är den det redan.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22