BIRKA

Sep 9th, 2009 | By | Category: 1999-4, Recension

Av Hans Holmér
Wahlström & Widstrand 1999

Som omväxling berättar fd polismästaren Holmér inte om det vanliga polisteamet, det som vi läsare vant oss vid sedan flera år tillbaka. Nej, här får vi verkligen en helt ny thriller att bita i, och en verkligt spännande sådan.

Handlingen utspelas i ett Stockholm någon gång i en rätt nära framtid, ett Stockholm som varken du eller jag eller de inblandade skulle vilja vara med om. Det är nämligen ett mycket brutalt Storstockholm Holmér skildrar på sitt mycket egna sätt. Han har en fin förmåga att skapa spänning och att få läsaren att omedelbart ta för sig av ett nytt kapitel så fort det sista är läst.

Reportern PO får ett tips av en man som kallas Seppo. Det är ett hett tips. Enligt Seppo är det detta århundrades stora scoop, vilket PO omedelbart förstår när han tagit del av vad Seppo berättar för honom. Han förstår det ännu bättre när hans berättare är död, mördad, vilket han också förutspådde. Nu är det kanske rentav dags för PO:s hädanfärd.

Handlingen utspelas på flera plan och många personer är medvetet eller omedvetet inblandade i storyn som har ett fint flyt och som för läsaren utgör skön, spännande läsning ända fram till det logiska slutet.

För mig är varje ny thriller/deckare från Hans Holmér en garanti för några fina timmars läsavkoppling.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22