BEKÄNNELSE

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-4, Recension

Av Nancy Pickard
Confession 1994
Översatt av Hans Nygren
Trevi 1995

Nancy Pickard har skrivit nio böcker om sin hjältinna Jenny Cain, överklasskvinna i en amerikansk småstad, lyckligt gift med en poliskommissarie och med stark lust att lösa kriminalmysterier på egen hand. Vad skulle ni säga ifall om det 1. knackade på dörren, 2 en tonårsgrabb ni aldrig sett förut står där, 3. påstår sig vara er son och 4. ber er på det mest oförskämda sätt klara upp de dittillsvarande föräldrarnas mystiska död? Det är vad Jennys make råkar ut för. Så långt är det intressant. Men sen tar Jenny Cain oombedd över. Allt blir pratigt rörigt och fullkomligt utan spänning.

Pickard är enligt förlaget stjärna i USA, har skrivit nio böcker om denna Jenny Cain, fått pris för en och varit ordförande för Sisters in Crime, de kvinnliga amerikanska deckarförfattarnas eget sällskap. Det hjälper inte. Trevi borde ha avstått från den här introduceringen på svensk marknad. Eller, om möjligt hittat en bättre bok ur produktionen att översätta. Hans Nygren har gjort det han har kunnat.

JAN ERIC ARVASTSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22