BEGÄR: Mörk kärlek

Mar 18th, 2017 | By | Category: 2017-03 mars, Recension

Omslag till BegärAv Helen Lindholm
Visto Förlag, 2016
ISBN 978-91-87323-55-7, 177 sidor

Helen Lindholm har tidigare skrivit ungdomsboken Ulven om en hämndgirig ung man och en seriemördare. Hon har dessutom fått noveller publicerade på ett par olika förlag. Begär: Mörk kärlek är hennes debut för vuxna, en roman med smak av långnovell.

Man skulle kunna kalla den en psykologisk thriller i kölvattnet efter de nyansböcker som lockat många till läsning. Den ogifte unge Carl sitter för det mesta framför datorn och letar kvinnor på dejtingsajter. Titeln kommer från en av de sju dödssynderna och författaren har tydligen tänkt spinna historier runt var och en av dessa. Här syndar Carl så mycket han orkar med de damer han träffar för knapplösa och emellanåt obehagliga knull som blir ganska ordentligt beskrivna.

Helen LindholmMen så träffar han Maria och blir blixtförälskad. Tyvärr besvaras inte kärleken. Hon sviker honom på samma sätt som han alltid bedragit sina one night stands. Det kan han inte ta utan hamnar i utförsbacken. Han super, missköter jobbet värre än någonsin och blir alltmer våldsam på sin väg mot katastrofen.

Det är en mycket linjär historia som Lindholm skapat. Den berättas mest ur huvudpersonen Carls perspektiv men då och då kommer också kvinnorna till tals. Och vändningen mot slutet är inte dum.

Helen Lindholm är dalkulla från Avesta, född 1971, och bloggare som skriver om sina älsklingsämnen deckare, skräck- och spänningsromaner.

NINNI C. LARSSON

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22