BEFRIAD

Oct 5th, 2009 | By | Category: 2009-5, Recension

Omslag till Befriad

Av Catharina Ingelman-Sundberg
Forum 2009

Befriad är den tredje fristående delen i Ingelman-Sundbergs berättelse om handelskvinnan Anne Persdotter. De tidigare är Brännmärkt och Förföljd. I Stockholm, år 1395, slåss tyskar, danskar och svenskar om makten och på Östersjön härjar pirater. När den tyska Hansan tvingar Anne Persdotter att överge sitt handelshus, måste hon resa till bergslagen för att kunna försörja sig och sina barn.

Hon träffar den italienske köpmannen Leonardo som slutit ett avtal med drottning Margareta om att sälja en last med koppar. Leonardo ber Anne bli hans kompanjon på en resa till Konstantinopel.

Catharina Ingelman Sundberg

Ingelman-Sundberg har en gedigen bakgrund som journalist, historiker, arkeolog och inte minst dykare. Hon har fått Widding-priset för sina historiska romaner.

Befriad är en bok som måste tilltala alla beundrare av goda historiska romaner. Ingelman-Sundberg kan sitt hantverk och skriver flyhänt. Boken innehåller allt som tilltalar den som söker äventyr, passionerad kärlek och hårdför maktkamp i en svunnen tid.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22