BABY LINDY och andra berömda kidnappningar

Mar 28th, 2021 | By | Category: 2021-03 mars, Recension

Omslag till Baby LindyAv Sara Griberg
Historiska Media, 2021
ISBN 978-91-7789-473-5, 280 sidor

Sara Griberg är författare och frilansjournalist boende i Skåne och som medverkat flitigt i tidskrifter som Allt om Historia, Populär Historia och Historiskan. Hon har studerat historia och arkeologi vid Lunds universitet och har arbetat som reseskribent. År 2019 gav Sara Griberg ut 101 Historiska svenskar och Baby Lindy och andra berömda kidnappningar är hennes andra bok.

Den innehåller berättelser om 20 kidnappningsfall mellan 1838 och 2005. Valet av just dessa kidnappningar framgår inte. Många av fallen är kända från tidningsskriverier, men det finns också fall som torde vara okända för de flesta läsare. Författaren skriver i förordet att hon försökt att återge händelseförloppen så objektivt som möjligt och hon överlämnar åt läsaren att göra sina egna värderingar. Sammanställningen av de 20 fallen blir en ganska ointressant läsning av kidnappningar med olika motiv och tillvägagångssätt. Författarens ambition att vara objektiv bidrar till att uppräkningen känns monoton och som ”more of the same”. Boken är en sammanställning som inte tillför mer intressant information än de tidningsartiklar som tidigare skrivit om fallen.

LARS-ERIK HOLM

Sara Griberg

Sara Griberg. Foto Lars Edling

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22