ANEKDOTER Rock around the clock

Sep 30th, 2016 | By | Category: 2016-09 sep, Recension

Omslag till Anekdoter Rock around the clockAv Micke Finell och Lennart Wrigholm
Rock i Tal och Tryck, 2016
ISBN saknas, 149 sidor

Anekdoter – Rock around the clock är en är en adekvat titel på denna memoarbok med massor av bilder, skriven av Lennart Wrigholm i samarbete med huvudpersonen Micke Finell från Skutskär utanför Gävle (ibland kallad Skitskur på grund av doften från pappersmassafabriken). Finell är musiker med 25 års turnerande på sin cv. Det är ofrånkomligt att en man som gjort mer än fyra tusen spelningar runt om i riket träffat på både normala och kufiska personer att berätta dessa ”till 100 % sanna” anekdoter Micke Finellom. Och naturligtvis om musiken och åren med gruppen Refreshments som han lämnade för tre år sedan. Det är en rätt snäll bok, kanske beroende på att Finell är en snäll människa, som sorterat bort de värsta snaskigheterna från vägar, spelställen och hotell.

Han har inte enbart spelat med Refreshments (som han startade 1990) utan har haft egna band (Rockpile är ett) som innehållit kända välspelande musiker: Dave Edmunds, Billy Bremner och Geraint Watkins för att nämna några. Sedan 2013 arbetar han som musikentreprenör i  Rock Around The Clock Production och har haft tid att skriva ner sina minnen – först genom att lägga ut dem på Facebook och nu samlat dem till en bok där han kanske skulle ha tjänat på att ha införskaffat en redaktör med vass blåpenna.

Men många av hans anekdoter är roliga och handlar om människor som är bekanta för många i musikkretsar, både spelande och lyssnande människor. Små underhållande berättelser om livet på vägarna med alla dess förtretligheter och glädjeämnen.

LEIF PETER JONSSON

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22