ÄLVKUNGENS DOTTER

Jan 21st, 2015 | By | Category: 2015-01 jan, Recension

Omslag till Älvkungens dotterAv Lord Dunsany
The King of Elfland’s daughter, 1924
Översättning Peter Nilsson
Nilsson Fantastik, 2013
ISBN-978-91-7575-105-4, 251 sidor

Älvkungens dotter är en klassiker som jag aldrig har hört talas om. Boken är ett absolut måste för alla Tolkiens och R. R Martins fans. 
Författaren som var verksam på 20-talet var en förebild för dessa stora mästare men är föga känd för den moderna fantasy-publiken.

Handlingen, relationen mellan dödliga och odödliga, är sammanhållen och har elegans och stringens. Författaren hade en bestämd uppfattning om att en roman skulle vara 70 tusen ord lång. Och just i denna roman har han lyckats få alla bitar på plats i en episk berättelse på ca 200 sidor.

Lord DunsanyEtt annat måste för läsaren är förordet signerat Martin Andersson. På ett lika elegant och koncist sätt ger han oss en introduktion till Lord Dunsanys författarskap.

Nilsson Fantastik (www.nilsson-fantastik.se) ska ha ett stort tack för att de har gett ut en så trolsk och underbar bok, en perfekt saga för vuxna.

ANDRÉ LOUTCHKO

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22