ÄLVDANSEN

Mar 13th, 2020 | By | Category: 2020-03 mars, Recension

Omslag till ÄlvdansenAv Kamilla Oresvärd
Bokfabriken, 2019
ISBN 978-91-78352-60-9, 303 sidor

Kamilla Oresvärd är född 1967, bosatt i Göteborg och arbetar som ansvarig för kommunikationsfrågor på ett internationellt bolag. Hon debuterade 2015 med Minnesbäraren, i deckarserien om Göteborgspolisen Stina Seger. Den åtföljdes av två ytterligare böcker i samma serie. År 2019 kom Brudslöjan, den första boken i den nya Vargönserien.

Älvdansen är den andra fristående delen. En ung kvinna försvinner i Vargön under en joggingtur en sensommarkväll. Hon anmäls försvunnen och misstankarna faller på Frank som är en nedgången alkoholist. Frank blev tjugo år tidigare vittne till hur hans elvaåriga styvdotter Elsa fördes bort av okända kidnappare. Hon blev aldrig återfunnen och många misstänkte Frank.

Kamilla OresvärdKidnappningen förstörde Franks äktenskap, han började dricka och förlorade jobbet. Nu är han en kuf i Vargön. Han ber Mona Schiller om hjälp för att försöka ta reda på vad som hänt hans styvdotter. Mona är 56 år och har länge bott utomlands men har nu återvänt till Vargön där hennes barn bor.

Hon åtar sig fallet tillsammans med sin unga assistent Hedda. Monas ena son är polis och utreder det senaste försvinnandet. Hon upptäcker att de båda fallen har flera beröringspunkter och hon dras in i ett serie händelser som kantas av rädsla, misstro och religiös fanatism. Samtidigt bär Mona på egna mörka hemligheter som hon är angelägen om att dölja, även för sina barn.

Man behöver inte ha läst Brudslöjan för att kunna njuta av Älvdansen. Oresvärd skriver bra med snabbt tempo, korta kapitel, bra miljöskildringar och en hög spänning genomgående. Jag sträckläste boken för jag ville tillfredsställa min nyfikenhet och se vad som skulle hända i nästa kapitel.

Mona Schiller skildras på ett sympatiskt sätt, och antydningarna på hennes välbevarade hemligheter öppnar för flera böcker framöver. Storyn är spännande och trovärd, spänningen ökar mot slutet och upplösningen är riktigt bra.

En riktigt bra deckare! Det ska bli spännande att följa utvecklingen i Vargön i kommande böcker.

LARS-ERIK HOLM

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22