ÄLSKADE POONA

Feb 16th, 2008 | By | Category: 2002-1, Recension

Av Karin Fossum
Elskede Poona 2000
Översatt av Helena & Ulf Örnkloo
Forum 2001

Det var länge sedan en deckare gripit mig så djupt. För det mesta handlar ju dagens deckare till större delen om brutala mord, bestialiska sådana, våldtäkter av nästan våldspornografiskt karaktär, detaljrika obduktioner etc i all oändlighet.

Men så kommer en bok som denna, som faktiskt får en ganska tuff och erfaren deckare/thriller-läsare så nära tårar man kan komma.

Karin Fossum har skrivit en av de bästa och djupaste deckare jag läst på många år, här handlar det både om kärlek till människor och djur. Handlingen tilldrar sig kring den 50-årige ungkarlen Gunder Jomann, som i mogen ålder reser till Indien för att skaffa sig en hustru. Han hittar henne i den fina Poona. De skils åt men han lovar att hämta sin brud/hustru på flygplatsen. Samma dag blir hans syster inblandad i en trafikolycka och hamnar i koma. Vad ska han göra? Kan inte vara på två platser samtidigt.

Men tyvärr dyker aldrig Poona upp. Vad har hänt? Det lilla samhället på 2000 innevånare surrar av rykten, är det någon från trakten? Vem i så fall?

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22