ÄLSKADE JÄVLA JUL

Nov 26th, 2020 | By | Category: 2020-11 nov, Recension

Omslag till Älskade jävla julAv Birgitta Bergin
Bokfabriken, 2020
ISBN 978-91-78353-06-4, 350 sidor

Amy bor i villa i Göteborg med make och vuxen dotter och hon älskar julen! Hon har koll på allt, maten, julklapparna, allt pynt och pyssel. Nu är det första december och dags att börja med alla bestyr. Men för första gången blir det inte så. Köket är obrukbart, ett rör har sprungit läck och så ska hon lansera sin första bok, en deckare, och hon ska åka runt och sälja så många ex hon orkar. Hon har helt enkelt inte tid och ork med julen. Så nu, för första gången hatar hon sin älskade jul! Samtidigt dyker en Birgitta Bergincharmig och enträgen man upp från det stora förlaget. Han gillar hennes debutbok och erbjuder henne ett stort arvode och en deckarsvit på fem böcker. Amy är rusig av lycka. Men när han propsar på att hon ska medverka i TV4 och intervjuas i Expressen och att hon ska skriva erotisk crime börjar obehagliga saker att hända.

Älskade jävla jul är ingen regelrätt deckare, men ett antal egendomliga och synnerligen olustiga händelser kryddar berättelsen. Den är författarens elfte roman, hon hoppas läsaren ska få sig en tankeställare och både skratta och gråta en skvätt. Språket flyter bra, kapitlen är korta och följer december månad ända fram till julafton. Det är en spännande, välmatad och välskriven feel-good roman.

BERIT ENGDAHL

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22