ALPERNAS DOTTER

Dec 29th, 2008 | By | Category: 1999-1, Recension

Av Alice Radomska
Hellevi Förlag 1998

Det här är en historisk roman i underhållningsgenren. Den har detektiva inslag, inte minst i huvudpersonens familjerelationer där spelet med identiteter och utredandet av vem som är sann och vem som är falsk får läsaren att skynda fram genom sidorna.
Radomska kommer från Polen men är sedan länge bosatt i Göteborg. Tidigare har hon kommit med en bok om kvinnliga vålnader, recenserad i DAST 4/95. Hon skriver svenska bättre än mången infödd och har sinne för historiska detaljer och definitivt ett europeiskt perspektiv på vad hon skriver.
Detta är en ”traditionell” bok i så motto att den medvetet anknyter till de författarstilar som var rådande vid sekelskiftet, dock moderniserade för den moderna läsaren. Det finns drag av Frank Heller i boken.
Ingen roman för den utrerade deckarläsaren, men för den som gillar historia, med spelplatser som 1880-talets Göteborg, Chamonix och Paris, finns här mycket att hämta.

HELENA GENBERG

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22