ALLT ATT FÖRLORA

Jan 14th, 2015 | By | Category: 2015-01 jan, Recension

Omslag till Allt att förloraAv Sabine Durrant
Under your skin, 2013
Översatt av Moa-Lisa Björk
Lind & Co, 2015
ISBN 978-91-7461-338-4, 363 sidor

Programledaren Gaby Mortimer, gift med Philip som givetvis jobbar i finansdistriktet, har barn och östeuropeisk barnflicka, tar på sig sina märkesprylar för att jogga bort makens små svek och vad hon tycker är fel med förortslivet när hon i en Londonpark hittar ett lik – ett förvånande fynd i rikemanskvarteren.

Polisen och deras tekniker kopplas givetvis in, vill ha vittnesmål och verkar ointresserade av att Gaby måste till jobbet som pratshowspresentatör. Nå, hon ser det först som ett mindre problem men det blir snart ett större när en mängd indicier tycks tyda på att hon kan ha begått brottet. Den brittiska tabloidpressen vädrar kändisblod.

Sabine DurrantDeckardebutanten Sabine Durrant skriver flinkt och vasst när hon träder in i den mest klichétyngda delen av kriminalgenren – den oskyldiga som själv börjar utreda för att rentvå sig från en beskyllning. Hon har lyckats åstadkomma en psykologisk thriller som blivit riktigt spännande och som lättas upp av slagfärdiga beskrivningar av välbeställda londonbors prylar och inneställen dock med en lite dyster underton. Man trivs i hennes sällskap där chic-lit-formuleringar kombineras med känslan av att vara fångad i en fälla.

Och man får faktiskt lite att fundera över. Stämmer verkligen talesättet ”den som är oskyldig har ingenting att frukta”?

KJELL E. GENBERG

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22