Alibi-Magasinet 3-4, 1997

Sep 17th, 2009 | By | Category: 1997-2, Recension

MC-KLUBBEN SWEET KILLERS
Av Kjell E. Stigson

FALSK IDYLL
Av Roland Axelsson

STÅ FARLIGT NÄRA…

Av Jan Erik Arvastson

Alibi-Magasinet 3-4, 1997

Alibi-Magasinet denna gång består av en kort roman samt en lång och en kortare novell. Bakom pseudonymen Kjell E. Stigson döljer sig författaren Kjell E. Genberg och redaktören/ansvarige utgivaren för Alibi-Magasinet, Torsten G. Widholm. Författarna har tagit sig an ett i dessa dagar aktuellt ämne, nämligen det tuffa livet i en kriminell MC-klubb, där våld och rasism hör till vardagen. Att gänget lever ett hårt liv, där det är en hederssak att ”märka” den som går över gränsen gentemot klubbmedlemmarna, får en ung flicka, som blivit kär i gängets ledare, bittert erfara. Tyvärr verkar inte detta våld enbart finnas i böckernas värld, utan författarna har här speglat mycket av vad som sker i verkligheten just nu.

I novellen Falsk idyll av Roland Axelsson förflyttar vi oss till en liten sömnig idyll i Småland. Denna idyll slås sönder när en ung och något förståndshandikappad pojke hittas mördad i sin säng. Mycket dras upp till ytan under utredningen av mordet och snart spricker många fasader. I kortnovellen Att stå nära… av Jan Eric Arvastson får man ta del av vad en stor summa vinstpengar kan ställa till med. En sådan vinst kan ta fram de mest ofördelaktiga drag hos ens närmaste, barnen till exempel. Novellfantast som jag är, gillar jag Alibi-Magasinet, som har en god blandning av både kriminal- och thrillerhistorier, inte minst i detta dubbelnummer.

HELEN STENBACK

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22