AGENTUREN: TVÅ SIDOR AV SAMMA MYNT

Sep 10th, 2022 | By | Category: 2022-09 sep, Recension

Omslag till Två sidor av samma myntAv Christina Larsson
Romanus & Selling, 2022
ISBN 978-91-89051-30-0, inbunden, 316 sidor

I slutet av första boken i serien Agenturen, Ett livsavgörande beslut, lämnar vi Louise och Max Olsen i Berlin. De är hoppfulla, för de har klarat sig undan både den svenska polisen och Europol, och öppnat firman Agenturen som ser ut att ha en god framtid. När vi nu, en kort tid senare, möter vi dem del två i serien, Två sidor av samma mynt, är de frusna och fattiga i Berlinstadsdelen Kreutzberg. Det visar sig att Agenturen inte alls går så bra som de tänkt sig. De har fortfarande polischef Cato Wilhelmson efter sig, och Cato har fortfarande utlovat 800.000 kr till den som dödar Louise. Men de kommer att få gott om pengar om de klarar det stora uppdrag Agenturen har fått: att avslöja vem som bestulit en fondkommissionärsfirma på många miljoner euro. De klarar uppdraget men gör ett misstag så att de återigen måste fly, och flykten är händelserik och spännande.

Precis som i del ett berättas historien ur flera perspektiv: utöver Louise och Max finns Cato Wilhelmsson, åklagaren Christina af Klintberg, Katinka Kroona på Tillsynsmyndigheten i historien och dessutom och Jarl Falke från Avdelningen för särskilda utredningar och en del andra. Det är bra, för om historien berättades enbart ur Louises och Max perspektiv skulle det inte bli särskilt spännande. Nu kan vi följa historien från flera håll och lägga ihop pusslet. Och om vi enbart följde Louise och Max skulle vi nog tröttna på deras misstag och felbedömningar. De blir mer rimliga när vi ser historien från flera håll. 

Miljöskildringarna från Göteborg är fina, och historien är rappt berättad. Men jag hoppas att del tre blir den sista i serien. Lite tröttsamt är det att följa deras flykt eftersom de aldrig får vila.

GIT CLAESSON PIPPING

Christina Larsson

Christina Larsson. Foto Emelie Asplund

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22