AGENTUREN. Ett livsavgörande beslut

Apr 8th, 2022 | By | Category: 2022-04 apr, Recension

Omslag till AgenturenAv Christina Larsson
Romanus & Selling, 2021
ISBN 978-91-89051-23-3, inbunden, 368 sidor.

Christina Larsson är författare och bor i Göteborg. Hon har tidigare skrivit feelgood och två framgångsrika spänningsserier, den ena om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid Göte­borgspolisen och den andra om Sektion M. Agenturen. Ett livsavgörande beslut är den första boken i hennes nya spänningsserie.

Huvudpersonerna är polisen Louise Olsen vid Göteborgspolisen och hennes man Max som är säkerhetsexpert. Louise och hennes kollega Martin befinner sig i stadsdelen Gårdsten för att träffa en informatör, när bilen attackeras av maskerade män. Louise skadas och Martin dödas. De bägge är nyckelvittnen i en kommande rättegång mot en man i den organiserade brottsligheten, och nu finns bara Louise kvar att vittna. Det finns uppenbarligen en läcka inom polisen och informatören hinner berätta för Louise att det rör sig om en person högt upp i hierarkin för att sedan hittas mördad.

Polisens tillsynsavdelning börjar granska Louise och Max och fattar misstankar om att det skulle kunna vara Louise som läcker information till de kriminella gängen. Louise och hennes man utsätts för hot och inbrottsförsök och åklagaren förstår att det finns en allvarlig hotbild mot dem. Säpo hjälper dem att fly och få nya namn. När allt verkar uppklarat och de förbereder sig för att återvända hem inser de att de riskerar att hamna ur askan i elden. Kan de överhuvudtaget lita på någon?

Christina Larsson har med Agenturen skrivit en spännande deckare som har en trovärdig och aktuell intrig med kriminella gäng som håller på att ta över makten i Göteborgs förorter. Kriminaliteten har spridit sig högt upp i Göteborgspolisen och till slut börjar såväl Louise och Max som kolleger och åklagare att misstänka flera olika personer. Författaren skriver flyhänt och tempot är högt genom hela handlingen. Undertiteln Ett livsavgörande beslut kopplas till parets beslut för att klara livhanken. Handlingen skruvas upp alltmer, men när slutet kommer lämnas läsaren med problem olösta. Skurken går fortfarande fri och författaren lämnar slutet öppet för att lösningen kan komma i nästa bok. Ett något ovanligt men smart sätt att locka läsaren att vänta på bok nummer två.

LARS-ERIK HOLM

Christina Larsson

Christina Larsson. Foto Emelie Asplund

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22