A MOUTHFUL OF ETERNITY 20 Tales of Wonder and Mystery

Oct 13th, 2020 | By | Category: 2020-10 okt, Recension

Omslag till A mouthful of EternityBy Bertil Falk
Timaios Press Sweden (Imprint of Aleph Bokförlag), 2020
ISBN 978-91-87611-34-6, 139 sidor

Bertil Falk, född 1933 och still going strong, är tidningsskribent (före detta redaktör för denna tidskrift) och TV- journalist samt specialist på noveller. Han är också en av grundarna till föreningen Novellmästarna. Ett av hans stora intressen är science fiction som han själv helst benämner faktasi.

Bertil FalkUnder ett antal år skrev han på engelska ett stort antal noveller för den amerikanska webbtidningen Bewildering Stories och dessa har nu kommit ut i bokform. Endast en av novellerna i A Mothful of Eternity är i original skriven på svenska. Den heter Another Way of doing it och ingick som kapitel arton i boken Östan om solen (ZenZat 2001).

I flertalet noveller i denna volym är huvudpersonerna de geniala Billie Occasion och Greta Imelda Gandhi som ofta upplever märkliga och skrämmande äventyr.

Falk har en förmåga att få sin läsare engagerad. Även jag blir det trots att berättelser i science fiction- eller fantayform inte är min kopp te. Hans häpnadsväckande berättelser, oavsett var och när de utspelas, har relevans i vår egen tid.

KJELL E. GENBERG

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22