5 x FALK

Sep 15th, 2009 | By | Category: 1998-2, Recension

Huvudlösen, Mord på måfå, Syndabocken, Automatsoppa, Obducera kärringen
Av Bertil Falk
MB Förlag (Alibi Omnibus) 1998

Alibi-Magasinet blev aldrig så framgångsrikt som förläggare Widholm hoppats. Men han ger sig inte. De romaner och kortrysare som Bertil Falk skrev för Alibi har nu samlats i en bok. Alla har tidigare recenserats i DAST. Om Huvudlösen skrev Jan Eric Arvastson i nr 1/97 bl.a.:

”Falk sprider kunskap om kvantfysiska fenomen och tibetansk mystik och rör sig hemtamt på Himalayas sluttningar. Han är onekligen en tillgång i svenskt deckarväsen”. Mord på måfå recenserades av Helen Stenback i 4/96 och hennes konklusion löd: ”Det här är en riktigt myspysig kriminalroman som man kan gotta sig åt. Den är välskriven och jag gillar dialogen som förs, speciellt den mellan Roland Franzén och skrivbiträdet Greta Lindberg.” Om Syndabocken skrev K-B Jansson i nr 3/97: ”Falk leker som alltid med gamla och nya schabloner på ett hejdlöst sätt. I den här historien placeras chandlerjargong i ett Sverige som har vissa likheter med San Francisco och Los Angeles”.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22