Ny kriminalgåta – Den som gapar över mycket

Sep 15th, 2009 | By | Category: 1998-3, Övrigt

Detta är en historia från Chicago under förbudstiden. Nykomlingen Bugsy O’Banion hade stigit som en raket i betydenhet i den stenhårda gangstervärlden. Han var en hänsynslös mördare och fruktades inte bara av de arma butiks- och restaurangägare som pressades på beskyddarpengar och mutor, utan även av sina egna medlöpare. Hans arrogans och själviskhet tilltog i takt med den makt han skaffade sig, men han skrev under sin egen dödsdom, när han begick misstaget att inte dela bytet rättvist med sitt eget gäng, utan att i stället ge sig själv merparten.

Därför var det inte någon överraskning, att han fick ett abrupt slut, då någon i en passerande bil öppnade eld och fyllde honom med bly från ett maskingevär, när han en mörk kväll gick på trottoaren. Den korpulente men kompetente polislöjtnant ”Feets” Flatfoot hade hört glunkas om att åtta medlemmar av Bugsys gäng hyste planer på att göra av med Bugsy.

Dessa personer var ”Bad” Buntz, ”Lucky” Luchino, ”Dopey” Galento. ”Mad Dog” Begonzza, ”Cross-eyed” Reilly, ”Looney” McCoy. ”Knuckles” LaMotta och ”Smarty” Steve Silone – som var den smartaste av dem alla.

Löjtnant Flatfoot satte sitt liv på spel genom att snoka i saken och fick fram att en av de ovan omnämnda gängmedlemmarna hade mördat Bugsy O’Banion och dessutom fick han fram följande fakta:

1. Buntz, Galento och Bugsys mördare var de som var mest missnöjda med Bugsys sätt att fördela bytet

2. En av de åtta var Bugsys hemliga bodyguard, men utan att Reilly och LaMotta visste vem det var.

3. Under natten innan mordet på Bugsy hade McCoy, Silone Buntz och bodyguarden förlorat avsevärda summor i en spelhåla.

4. Luchino, mördaren och Reilly hade en vecka tidigare bett Bugsy att ändra sin policy vid fördelningen av bytet, men de hade blivit bryskt avvisade. Begonzza och Bugsys mördare hade då försökt förmå bodyguarden att utföra dådet, men de misslyckades med detta.

5. Till sist hade det kommit fram att ledarna i revolten mot Bugsy var McCoy, Silone och mördaren

Alla åtta gängmedlemmarna plockades in till polisstationen, en efter en, men de vägrade säga något och var stumma som flundror. Men den ihärdige löjtnant Flatfoot lyckades identifiera både Bugsys mördare och bodyguarden med hjälp av de fem punkterna ovan. Kan du?

Frågorna lyder alltså:

A. Vem mördade Bugsy O’Banion?

B. Vem var bodyguarden?

Skicka in svaret till Krimgåta 3, Box 4, 240 36 Stehag. Som vanligt väntar fina priser.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22