Lös gåtan – vinn böcker

Sep 17th, 2009 | By | Category: 1997-4, Övrigt

Har du listat ur svaret? Skriv då ner det på ett vykort och skicka detta till ”Kriminalgåtan”, DAST Magazine, Box 4, 24036 Stehag. De fem först dragna lösningarna belönas med en alldeles ny, inbunden bok. Vinnare och svar presenteras i nästa års första nummer av DAST, ett stort nummer!

En kväll i slutet av året uppsökte kommissarie Holgersson vid Rikskriminalen Deckarvännerna i Stockholm, ett sällskap som tycker om att diskutera detektivromaner.

– Jag skulle inte be om hjälp om det inte var viktigt, sade kommissarien, men nyligen anlände en främling till Stockholm från Sydamerika. Den här mannen är troligen knarkfinansiär. Vi tror att han åkt hit som kurir med medel som är avsedda att finansiera narkotikaaffärer i Sverige. Vi arrangerade en bilolycka så att han hamnade på sjukhus med bruten arm. Vår personal sökte noga igenom hans bagage som bara bestod av en portfölj med brev från hans vänner i Colombia. Vi hittade ingenting annat. Antingen är mannen ingen finansiär eller också är han ytterst skicklig, Vi tog ett flertal tänkbara knep i beaktande, Han kunde ha skickat svenska sedlar till sig själv, men eftersom postgången därifrån numera kontrolleras rätt noga är den möjligheten osannolik. Han skulle ha kunnat operera in diamanter i kroppen, men det hade han inte gjort. Vi röntgade honom. Har ni några förslag om hur han kan ha fört hit något i stil med ett par miljoner kronor?

Medlemmarna viskade med varandra en liten stund. Fler huvuden nickade och sedan vände sig ordföranden om och sade:

– Vi tror att ni förbisett en ganska uppenbar möjlighet, kommissarien.

Kan du komma på vad som missades?

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22