Indicier

Dec 28th, 2008 | By | Category: 1998-4, Övrigt

En amerikansk bonde kallades att tjänstgöra i en jury. Under den utfrågning av tilltänkta jurymedlemmar undrade åklagaren om han kunde tänka sig fälla en tilltalad enbart på indicier.
– Det kan jag aldrig i livet göra, svarade bonden.
Han fick då frågan om varför han var så kategorisk och svarade att han en gång haft en mycket dålig erfarenhet av sådana bevis. Åklagaren bad honom förklara sig.
– En varm morgon var jag i ladugården och mjölkade gamla Bessie. Då sparkade hon omkull mjölkpallen med höger framben. Mjölken spilldes och blötte ner min overall och mina underkläder, så jag tog av mig allt, sköljde dem i vattenhon och hängde ut dem på tork.
Sedan tog jag en repstump och band fast kossans högra klöv i golvet innan jag började mjölka igen. Men den dumma kon sparkade omkull pallen med vänstra foten. Så jag band också den vid golvet. Då försökte hon sparka med bakbenen så jag blev tvungen att binda dem också.
Då trodde jag att jag hade saker och ting under kontroll – ända tills kon började piska med svansen och klappade till mig mitt i ansiktet. Så jag blev irriterad och ställde pallen bakom henne och klev upp på den.
Jag höll just på att binda fast hennes svans i båsräcket, enbart klädd i stövlar och t-shirt när min fru kom in i ladugården.
Så, nej, herr åklagare, jag litar inte på indicier!  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22